Bij DOCK74 houden we van ‘ervaringsleren’ en visueel werken.

Soms blijken 2D technieken zoals brainstorms, visualisaties en discussies niet voldoende om een vraagstuk van alle kanten te bezien.

Wat als je dit vraagstuk vanuit een 3D perspectief kunt benaderen? LEGO® SERIOUS PLAY® is hier bij uitstek geschikt voor.

Wat is Lego Serious Play?

LEGO® SERIOUS PLAY® is een gefaciliteerde communicatie- en probleemoplossend proces. Deelnemers komen aan de hand van vragen steeds dieper tot de kern. Iedere deelnemer bouwt zijn eigen 3D model op basis van de gestelde vragen met speciaal geselecteerde Lego stukken. Dit bouwproces is zeer intuïtief – je handen lijken soms een eigen leven te leiden.

De bouwer geeft zelf betekenis het 3D model en deelt dit met alle aanwezigen. Aan de hand van de modellen vindt er groepsdiscussie, kennisuitwisseling, probleemoplossing en besluitvorming plaats.

De methode zorgt er tevens voor dat individuele inbreng maximaal is – iedereen wordt gehoord.

Waarom Lego Serious Play?

Door de LEGO® SERIOUS PLAY® materialen en methode gebruiken, verken je relaties en verbindingen tussen mensen en hun wereld, leer je de dynamiek te herkennen, kun je meerdere scenario’s verkennen en leer je nieuwe mogelijkheden te zien. Vanwege de fysieke uitingsvorm kun je makkelijker inhoudelijke, kritische gesprekken hebben zonder iemand te kwetsen. Je leert de echte problemen te bespreken, en elkaars gezichtspunt hierin te herkennen.

DOCK74 zet de LEGO® SERIOUS PLAY® methode graag in voor de volgende onderwerpen:

  • teamontwikkeling
  • strategie schets
  • idee generatie
  • waarde propositie ontwikkeling
  • prototyping
  • bij het in kaart brengen van verbanden en connecties
  • scenario analyse

Is dit ook iets voor jou bedrijf?

LEGO® SERIOUS PLAY® kan zoals gezegd voor allerlei vraagstukken worden ingezet. Een goede intake is hierbij belangrijk. Om de juiste resultaten te behalen, moet je een halve tot een hele dag uittrekken voor een workshop. De methode is geschikt voor iedereen, juist omdat het zo intuïtief is. Bij DOCK74 is de intake altijd vrijblijvend. Aarzel dus niet en bel of mail voor een vrijblijvend intakegesprek.

corne.vanberkel@dock74consultancy.nl

06 1212 2502

Categorieën: Geen categorie